Az élelmiszerpazarlás az egész világra kiterjedő, globális probléma.Hazánkban az Electrolux a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel közösen dolgozik azon, hogy a még fogyasztásra alkalmas élelmiszer ne a szemetesbe, hanem a tányérokra kerüljön.
Az Electrolux cégcsoport új, „Future Kitchen” című edukációs sorozatának szakértői szerint az élhetőbb és fenntarthatóbb jövő érdekében kulcsfontosságú az otthoni élelmiszerpazarlás visszaszorítása, melynek élelmiszerkezelési szokásaink megváltoztatása az alapja. Az élelmiszerpazarlás átfogó probléma, az elpazarolt élelmiszermennyiséggel három milliárd embert lehetne jóllakatni, miközben közel egymilliárd éhezik.
Az Electrolux az egyik vezető globális háztartásigép gyártó vállalatként számos innovációval segíti a háztartásokat annak érdekében, hogy a lehető legtakarékosabban bánjanak az élelmiszerekkel. Az
Electrolux által gyártott hűtők fejlett levegőkeringetés-rendszere hozzájárul ahhoz, hogy a megvásárolt húsáruk és zöldségek, gyümölcsök tovább megőrizzék frissességüket.
Az Élelmiszerbank olyan non-profit szervezet, amely a termelőknél, kereskedőknél összegyűlt felesleges, de fogyasztható élelmiszereket eljuttatja a rászorulókhoz – 2018-ban a megmentett és kiosztott élelmiszer mennyisége 11.000 tonna volt. Az Electrolux Lehel Kft. és a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2019-ben állapodott meg abban, hogy együttműködnek. Az Electrolux Lehel Kft. Jász-Nagykun-Szolnok megye Jászberényi járásának, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye Nyíregyházi járásának, valamint Budapest XIII. kerületének támogatójává vált, és ezekben a körzetekben hozzájárul az élelmiszermentés-finanszírozásához, így segítve a rászorulók élelmezését.
A két vidéki járásban és a fővárosi kerületben a Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2019-ben közel 17.000 nélkülözőt látott el, többek mellett az Electrolux Lehel Kft. Támogatásának köszönhetően. 2021-ben 180 tonna élelmiszert sikerült megmenteni és a rászorulókhoz eljuttatni.