Az idén 25 éves Electrolux - születésnapját ünnepelve - június 24-én megnyitja az Bisztro25-öt, a mindössze 25 órán át nyitva tartó, egyetlen kétszemélyes asztallal működő gourmet éttermet.
Borjúszűz kelvirággal és feketekagylóval, pisztránglazacfilé tengerispárgával, rákos rizzsel és rosé mártással is étlapra kerül a Bisztró25 kínálatában a város ismert séfjei konyhájából egy különleges kulináris esetmény részeként.
Az Electrolux 2016-ban ünnepli magyarországi működésének 25. évfordulóját. A születésnap alkalmából pedig Midsommaraftonkor - vagyis a Szent Iván éjt követő pénteken - egy különleges esemény keretében látja vendégül a szerencsés érdeklődőket. Ezen az éjszakán megnyitja az egyetlen asztallal működő Bisztro25-öt, amely június 24-én, pénteken 12 órától másnap 13 óráig tart nyitva a budapesti Erzsébet téren, és ebben a 25 órában összesen 45 idősávban fogadja az asztalokhoz jutó regisztrált vendégeket.
A Bisztro25 éttermet péntek délben Segal Viktor nyitja, és őt követően a konyhapultnál az ország újító és neves séfjei váltják egymást: Situ, Á la Maison, kiSSBende Contact Dining, La Perle Noire, Innio, Mészár Steak Kitchen, Tigris Étterem, Dzsem Pékség, Zoska, Bock Bisztró, Óbor Étterem.
Séfek és menük:
- Segal Viktor (péntek 12:00-13:30) - Egy friss nyári saláta rákkal, gyümölcsökkel és desszertként egy pohárdesszert
-
-
- Situ (péntek 13:30-16:00) - Szarvas bélszín, édesköménnyel, burgonyával és jus-vel, vagy tengeri mártogatós baguette-tel; desszert rebarbarával, gyömbérrel és pekándióval, vagy egy finomság fehércsokoládéval, spárgával, lime-mal és piskótával
-
-
- Á la Maison (péntek 16:00-17:30) - Pink burger, vega burger, flat avocadoval, eggs benedicttel, sonkás-vargányás omlettel, sajttortával, citromos tart-tal és meggyes amerikai palacsintával
-
-
- kiSSBende Contact Dining (péntek 17:30-20:15) - Kecskesajt, tehénsajt és mangalicasonka által inspirált menü szezonális zöldségekkel
-
- La Perle Noire (péntek 20:15-22:30) - Borjúszűz kelvirággal és feketekagylóval, valamint tejpuding fehércsokoládé, málna és tárkony kíséretében
-
- Innio (péntek 22:30-00:00) - Újhullámos bisztrómenü marinált szivárványos pisztránggal, paradicsomvízzel, uborkával, kapribogyóval, borjúfartővel, sárgabarackkal, édesköménnyel, újhagymával, túrógombóccal, hajdinamorzsával, mangóval és mézzel
-
- Mészár Steak Kitchen (szombat 00:00-02:00) - Durvaborsos Angus steak sült csicsókával és édesburgonyával, vörösbor-karamellel
-
- Tigris Étterem (szombat 02:00-05:00) - Libamáj brulée, kamilla zselé kacsamell, mascarpone és meggy
-
- Dzsem Pékség (szombat 05:00-07:00) - Hatféle helyben sütött piadina a street food vonal jegyében
-
- Zoska (szombat 07:00-09:00) - Reggeli húsos és vega rántottával, bundáskenyérrel és amerikai palacsintával
-
- Bock Bisztró (szombat 09:00-11:00) - "Kulák" reggeli (májas hurkával és vargányával töltött C20 tetején tüskés kacsamájjal), libamájjal és málnakrémmel töltött golflabda (fehércsokoládés korpusz) zöldborsópürével
-
- Óbor Étterem (szombat 11:00-13:00) - Pisztránglazacfilé tengerispárgával, rákos rizzsel, Bock rosé mártással
A www.bisztro25.hu weboldalon június 17-étől minden nap, hatalma sérdeklődés mellett hirdették meg a helyeket. A szerencsés szemfülesek a budapesti Erzsébet tér 13. szám alatt lévő parányi étteremben kóstolhatják meg a születésnapos gyártó jóvoltából az ételremekeket.