Mi készül az indukciós főzőlapon? Quinoa, amaránt és cirok. Ezek és hasonló növények magjai pattognak idén a forró serpenyőkben. A puffasztott gabonákat évszázadok óta a legegyszerűbb eljárásokkal készítik, akár a pattogatott kukoricát.
A modern puffasztott vagy pattogatott gabonák leggyakrabban magas hőmérsékleten, nagy nyomás vagy extrudálás útján készülnek. Jól mutatnak salátákra szórva, kiváló díszei a grillezett zöldséges fogásoknak vagy a joghurtos desszerteknek. Mivel a pattogatáshoz magas hőre van szükség, mindenképpen olyan főzőlapra lesz szükség, amin elég precízen tudod szabályozni a hőfokot. Az AEG indukciós főzőlapon nagyon pontosan állíthatod be, és precízen szabályozhatod a hőmérsékletet.
Képzelj egy csillogó, ébenfekete felületet, mely tökéletesen simul bele munkapultba. A főzőzónák és a kezelőpanel egészen addig láthatatlan marad, amíg bekapcsolod a készüléket. Az AEG MaxiSense Pure indukciós főzőlap a letisztult dizájn és az okos funkciók ötvözete, mellyel valódi élmény a főzés.
Pattogatott amaránt mag és feketerizs
Hozzávalók
2 ek. amaránt mag
2 ek. fekete rizs
Elkészítés
Forrósítsunk fel egy serpenyőt a MaxiSense Pure indukciós főzőlapon, majd vegyük vissza közepes hőfokozatra. Egy evőkanálnyi amaránt magot vagy fekete rizst teszünk a serpenyőbe és hagyjuk, hogy teljesen kipattogjon. Áttesszük a forró kipattogott magokat egy tálba, majd egy újabb adag (kb. 1 evőkanál) amaránt maggal vagy fekete rizzsel folytathatjuk a pattogtatást. Amikor az összes mag kipattogott, a mixet felhasználhatjuk levesek, műzli, vagy éppen saláták díszítésére.
Az
AEG HK774400FB beépíthető MaxiSense Pure indukciós főzőlap Direct Touch kezelőfelületének segítségével minden alkalommal csodálatosan finom ételeket készíthetünk. A csúszókapcsolós kezelőpanelen pontosan beállíthatjuk a megfelelő hőfokot, illetve azonnal ki is kapcsolhatod a főzőlapot. Bármilyen ínycsiklandozóan finom ételt készítünk, egy indukciós főzőlap sokat segít abban, hogy tökéletes legyen minden fogás.
Az indukciós főzőlap egyedülállóan rugalmas főzőzónái alkalmazkodnak az edényekhez, ezért az ételek egyenletesen főnek meg, függetlenül attól, hogy mekkora méretű és milyen formájú edényben készítjük el a fogásokat.