2019. május 16-19. között ismét belekóstolhatunk a hazai gasztronómia legjavába a Gourmet Fesztiválon. Az Electrolux idén a világ legjobb paprikáit pakolta bele egy gourmet szendvicsbe, melyet mindenki megkóstolhat az Electrolux pavilonban.
Ízek, illatok és gasztronómiai élmények várják a Gourmet Fesztiválon a látogatókat. A hazai gasztronómia legnagyobb hazai seregszemléje immár 8. alkalommal nyitja meg kapuit az ország legjobb éttermei, borászatai és cukrászdái segítségével. Az idei fesztivál főszereplői a paprika, a sercli és a sör.
Találkozzunk idén is a Gourmet Fesztiválon!
Kíváncsi vagy rá, hogy készül a világ legjobb paprikáival megtöltött gourmet szendvics? Szívesen tanulnál világhírű séfektől? Érdekel, hogyan lehet hulladékmentesen főzni? Vagy szeretnél belesni a kenyérsütés rejtelmeibe? Akkor nagyon várunk a 2019-es Gourmet Fesztiválon, ahol csütörtöktől vasárnapig pörögnek a látványos főzőshow-k és az izgalmas bemutatók. S közben belekóstolhatsz a hazai gasztronómia legjavába.
Íme egy kis ízelítő, mi mindennel vár a Gourmet fesztiválon az Electrolux.
Mi készül az Electrolux Pavilonban?
A világ legjobb paprikáit füstölt marhaszeggyel tesszük egy ropogós serclibe. A sercliket Electrolux gőzsütőkben, az ancho krémet pedig Explore 7 turmixgépben készítjük el, hogy tökéletesen krémes legyen. A pavilonban élőben is megnézheted, hogyan készülnek a marhaszegyes szendvicsek.
Electrolux konyhagépek a gasztroszínpadon
A gasztroszínpadon Electrolux gőzsütők, indukciós főzőlapok, Assistent robotgépek, valamint Explore 7 turmixgépek dolgoznak a séfek keze alá. Idén a jó ízek mellett a hulladékmentes főzés is fontos szerepet kap. Ezért Ausztriától Szöulig több nemzetközileg elismert séf mutatja meg, hogyan lehet minden részét felhasználni az alapanyagoknak 1-1 fogás elkészítéséhez. Az idei sztárfellépők között ott lesz Konstantin Filippou, aki az osztrák és a mediterrán ízek ötvözésének mestere. Lee Jong-kuk Michelin-csillagos séf szöuli konyhájából hoz egy kis ízelítőt a fesztiválra. A híres moszkvai szakács-duett, a Twins Garden kedvenc alapanyagaikat hozzák el Budapestre. A hazai fellépők közül Pohner Ádámot (Kistücsök) és a Bocuse d’Or csapatát figyelhetjük majd a színpadon, de ott lesz Tóth Pál séf, a köveskáli Kővirág Étteremből, és Freyja is, aki elmeséli a croissant sztorit.