Ez a pástétom nagyszerű előétel, mártogatós vagy vendégváró ételi is lehet, elkészíteni pedig sokkal egyszerűbb, mint gondolnád! Kínáld pirítóssal és roppanós zöldségekkel és garantált lesz a siker.
Hozzávalók
A húsleveshez
2 kg libacomb
1 csomag leveszöldség
3 db alma
3 db hagyma
2 db egész fokhagyma
5 db babérlevél
5 db egész fekete bors
A pástétomhoz
lecsepegtetett húsleves részek (comb, alma, hagyma, fokhagyma)
1⁄2 pohár zsír a húslevesből
1 pohár a húsleves levéből
1 csipet szerecsendió
1 tk. szárított gyömbér
durvára őrölt bors
só
4 db tojás
1⁄2 pohár zsemlemorzsa
vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés
Elsőként megfőzzük a húslevest, alacsony hőfokon, legalább 5-7 órán keresztül gyöngyözve, hogy összefőljenek az ízek. A leves kihűtését követően lefejtjük a húst a combokról. A hús ledaráljuk húsdarálón, az almával, a hagymával, a fokhagymával együtt. A masszát egy nagyobb tálba öntjük, hozzáadjuk a szerecsendiót, a gyömbért, a zsírt, a húsleves levét és a zsemlemorzsát. Megsőzzuk, megborsozzuk és egyenletesen elkeverjük.
Kikenjük a pástétomformát vajjal, és feltöltjük a húskeverékkel a háromnegyedéig. Betesszük gőzsütőbe, például az
AEG BSE798380M beépíthető sütőbe, ahol 50 percig 180 °C-on, Alacsony páratartalmú gőzprogramon sütjük. Kihűtve, piritóssal vagy friss kenyérrel, zödl salátával vagy zöldségekkel kínáljuk.
Markabolt.hu Tipp: Egy AEG gőzsütőben a saját konyhájában is kényelmesen készíthetsz professzionális minőségű ételeket. Akár gyönyörűen megkelt, laza állagú kenyeret, akár egy ropogósra sült, omlós húsú csirkét szeretnél készíteni, a titok minden esetben a gőz. Az
AEG sütők között webáruházunkban a részletes termékadatlapon megtalálod, hogy az adott modell gőzprogramokkal felszerelt készülék.