A meghívottak alakjai Bruno Oger és Rasmus Kufoed séfek ötletes menüjének köszönhetően betekintést nyerhettek a skandináv találékonyság és a cannes-i életstílus találkozásába.
A különleges menüsor teljes egészében az Electrolux Agora pavilonjában készült, mely követlenül a Fesztiválpalota mellett található.
Frederique Pirenne, az Electrolux európai PR-igazgatója elmondta, hogy az Electrolux célja egy olyan egyedi megnyitó létrehozása volt, mely méltón tiszteleg a tehetséget és a találékonyságot nagyra értékelő Filmfesztivál előtt. Olyan gasztronómiai élménnyé kívánták emelni az eseményt, mely méltó a jelenlévők művészi teljesítményéhez.
A két eltérő stílust képviselő séf munkásságának köszönhetően az Electrolux Agora a gasztronómiai inspiráció középpontjává vált erre az estére, ötvözve a klasszikus technikákat a legmodernebb újításokkal.
Az Oger által késíztett előétel és a főétel ízeiben az összetevők a francia konyhaművészet hagyományait követve keveredtek. Kofoed előétele és desszertje pedig a skandináv alapanyagok egyszerű, mégis erőteljes ízvilágának ínycsiklandó művei lettek.
De az este a számok terén is tartogatott érdekességeket: összesen 20 kg fésűkagylót, 12 kg szarvasgombát, 21 kg kucsmagombát, 45 kg füstölt lazacot, 4 kg fehér csokoládét és 70 liter tejszínt szolgált fel a résztvevők számára 3000 tányéron 100 pincér, akik arról is gondoskodtak, hogy mind a 2000 pohár csillogjon.
A gálavacsora menüsora:
Előételek | Kucsmagombahab borral és szarvasgombakrémmel |
Füstölt lazac és fésűkagyló tormakrémmel, uborkával, tejszínnel és virágokkal | |
Főétel | 24 órán át főzött limousini borjúláb serpenyőben sütött libamájszelettel, burgonyapürével és szarvasgombával. |
Desszertek | Édesgyökér ízesítésű fagylalt kocka erdei gyümölccsel |
Csokoládébonbon | |
Madeleine levendulamézzel |