Tonno tonnato recept

Kategória: Konyhavarázs | 2019.09.11. 16.55 | Módosítva : 2019.10.07. 15.08

Tonno tonnato, vagyis tonhal tonhalszósszal recept Fördős Zé új remeke. Ezt a mennyei fogást gyorsabb elkészíteni, mint a hozzávalókat felolvasni. A csodálatos vörös tonhal éppen annyi hőkezelést kap, ami kihozza fantasztikus ízét. 

Hozzávalók (2 személyre)

A vörös tonhalhoz: 
  • 150 g vörös tonhal
  •  
  • olívaolaj
  •  
  • só, bors
 A tonhalkrémhez:
  • 75 g olajos tonhal
  •  
  • 1 főtt tojás
  •  
  • 1 tk. kapribogyó
  •  
  • 1 tk. friss citromlé
  •  
  • 1 mk. mustár
  •  
  • 1 ek. olívaolaj
  •  
  • 2 ek. hideg víz
  •  
  • bors, esetleg kevés só
 A kamu balzsamecet kaviárhoz:
  • 1 ml balzsamecet
  •  
  • 1 zselatinlap vagy 1 tk. agar agar
  •  
  • 200 ml jégbe hűtött étolaj

Elkészítés

Három egyszerű lépésből áll a tonno tonnato recept. Elsőként Elkészítjük a tonhalkrémet, majd a kamu balzsamecet kaviárt, végül körbesütjük a vörös tonhalat. Nézzük a lépéseket! 

1. A hozzávalókat a víz kivételével aprítógépbe rakjuk, krémesítjük, sóval és borssal ízesítjük, majd a vízzel még egy kicsit turmixoljuk.

2. A balzsamecetet kicsit megsózzuk, felmelegítjük és a zselatint elkeverjük benne. Felszívjuk egy fecskendőbe és belecsepegtetjük a jéghideg olajba, majd a kialakult gyöngyöket leszűrjük.

3. Egy serpenyőt jól felforrósítunk, egy kanál olívaolajat öntünk bele és a halat villámgyorsan körbesütjük úgy, hogy a belseje szép vörös maradjon, végül sóval és borssal ízesítjük. Tálalásnál tányérra kanalazunk a krémből, ráültetjük a tonhalat, körbeszórjuk a gyöngyökkel és kevés olívaolajjal meglocsoljuk.

Markabolt.hu Tipp: A vörös tonhal igazi gourmet alapanyag, nagyon vigyázni kell sütés közben erre az értékes húsra. Az Electrolux EHH6240ISK beépíthető indukciós főzőlapon tökéletes biztonságban lesz. A booster funkciónak köszönhetően a serpenyő pillanatok alatt felforrósodik. Az érintőkapcsolókkal néhány ujjmozdulattal változtatható hőfokot pedig precízen tartja. Mivel az indukciós főzőlap a teljes főzőzónát melegíti, így a serpenyő minden pontján egységesen forró lesz a hőmérséklet, szépen, egyenletesen fog sülni a vörös tonhal is.