Hogyan kápráztathatod el a vendégeidet? És készülhetsz el nagyon hamar? Most megmutatjuk, mire lehetsz képes egy Electrolux gőzsütővel!
A ballagási ebéd, amikor 10-25 rokon üli körbe a családi asztalt, remek lehetőség, hogy előrukkolj valami igazán egyedivel az új Electrolux EOB 6850 AOX sütőben! Mitől annyira különleges ez a sütő, és mivel tud többet, mint a hagyományos társai? A gőzsütő funkciónak köszönhetően az életek gyorsabban elkészülnek, megtartják tápanyag- és vitamintartalmukat, nem veszítik el az ételek ízkarakterét és nem száradnak ki. Könnyen és gyorsan elkészíthető, hidegen is tálalható vendégváró finomság a gőzsütőben készült ropogós csirkemell szeletek franciasalátával, mely garantáltan telitalálat lesz a vendégsereg körében!
Ropogós csirkemell szeletek franciasalátával
Franciasaláta 4 főre (ha többen vagytok, arányosan növeld az adagot!)
fél kg burgonya
5 dkg zeller
20 dkg zöldborsó
20 dkg sárgarépa
10 dkg majonéz
2 dl joghurt vagy kefir
fél kávéskanál porcukor
10 dkg csemege uborka
20 dkg savanykás alma
kis csokor petrezselyem
néhány salátalevél
60 dkg csirkemell
1 evőkanál olivaolaj
1 kávéskanál só
fél kávéskanál bors
fél kávéskanál chilipor
Elkészítés:
A franciasalátához a burgonyát és a zellert megsikáljuk, meghámozzuk, megközelítőleg azonos nagyságú, apró kockákra vágjuk, és a zöldborsóval és a felkockázott sárgarépával a gőzsütő táljában puhára pároljuk. Eközben simára keverjük a majonézt a joghurttal, a porcukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, azaz tartármártást készítünk. Az ecetes uborkát apró kockákra vágjuk, a petrezselymet leöblítjük, finomra vágjuk. Az almát meghámozzuk, magházát kiemeljük, húsát apróra felkockázzuk, és azonnal beleforgatjuk a mártásba, hogy ne barnuljon meg. Hozzáadjuk az uborkát és 1 kávéskanál kivételével a petrezselymet is. A kihűlt zöldségeket lazán a mártásba keverjük. Nagyobb salátaleveleket megmossunk, szárazra törölgetünk, kibélelünk velük egy mélyebb tálat, beleszedjük a franciasalátát, tetejét megszórjuk a félretett petrezselyemmel, és tálalásig hidegen tartjuk. A csirkemellet dörzsöld be olivaolajjal, ízesítsd sóval, borssal és chilivel. A gőzsütőben kb. 25 perc alatt készre párolható. Ezután érdemes kicsit átgrillezni. A csirkemellet kihűlés után vékony szeletekre vágjuk.
Ha gyerekek is vannak a vendégseregben, akkor érdemes chilis fűszerezés nélküli csirkemell szeleteket is készíteni. Személyenként kb. 150 g csirkehússal lehet számolni. A salátát és a csirkemellet előző nap már elkészítheted. Mire a ballagás után megérkezik a vendégsereg, Neked csak tálalnod kell!
Jó étvágyat!