A rohanós reggeleken szükségünk van a napindító energiára, így a reggeli kihagyhatatlan étkezés. Ehhez kedvelt reggeli fogások a gyümölcsjoghurt és a zabkása. Nézzük, hogyan készítheted el otthon a boltinál sokkal finomabb és egészségesebb fogásokat!
Marton Adrienn, az Electrolux bloggerpartnere minden fogást egészséges köntösben gondol újra. Electrolux konyhagépeidnek köszönhetően Te is pillanatok alatt elkészítheted a finom, ízletes, tápláló fogásokat. A trópusi és áfonyás ízesítésű gyümölcsjoghurt az
Electrolux ESB9300 Masterpiece professzionális turmixgép segítségével készül. A zabkását alig pár perc alatt elkészítheted Electrolux indukciós főzőlapon. Nézzük a recepteket!
Zabkása mézzel és tejjel
Hozzávalók
1 pohár zabpehely
1,5 pohár tej (helyettesíthető: mandula- vagy rizstejjel)
1 csipet só
2-3 ek. méz
A feltéthez
csillaggyümölcs
sárgabarack
ribizli
áfonya
szeder
kókuszreszelék
mandula
Elkészítés A zabpelyhet indukciós főzőlapon, magas hőfokon egy edényben feltesszük főni a tejben. Megvárjuk, amíg felforr, ízesítjük sóval és mézzel, majd letakarjuk fedővel, és alacsony hőfokon, gyöngyözve forraljuk további 7-10 percet. Ha megfőtt, fedő alatt hagyva pihentetjük még 10 percet. Tálaláskor gyümölcsökkel díszítjük. Ha sűrűbb állagot szeretnénk elérni, akkor adjunk hozzá kevesebb tejet, viszont ha hígabbat, akkor még öntsünk hozzá fél pohár tejet.
Gyümölcsjoghurt kétféle ízesítéssel
Hozzávalók
fél ananász, meghámozva
1 db banán
2 ek. méz
2- 2,5 dl joghurt
1 marék dió
1 db répa, reszelve
2 csipet fahéj
3 ek. áfonyalekvár
1 marék áfonya, helyettesíthető más gyümölccsel
½ db citrom, héja
Elkészítés Turmixoljuk össze a joghurtot, az ananászt, a banánt és a mézet egy
Electrolux Masterpiece turmixgépben. Öntsük a joghurtalapot két pohárba. Az egyik joghurt tetejére szórjunk reszelt sárgarépát, diót és fahéjat. A másikat ízesítsük áfonyalekvárral, friss áfonyával és reszelt citromhéjjal.