Az Electrolux E3OS1 vákuum tasak az Electrolux KVB4X vákuumozó fiókhoz kiválóan használható vákuumozásra, pácolásra, tárolásra és mélyhűtésre is. A vákuum zacskó tartós, erős műanyagból készült, jó a hőállósága.
A vákuum tasakok használata nagyon egyszerű. Elsőként bele kell pakolni a tasakba. A tasakot ne töltsük meg teljesen, hagyjunk helyet a zacskó lezárására is. A feltöltött zacskót helyezzük a vákuumoló fiókba. A zacskóból kiszívja a levegőt a szerkezet és teljesen légmentesen lezárja azt. Ha szuvidolni vagy pácolni szeretnénk, akkor a kiválasztott fűszereket is tegyük bele a zacskóba.
Az
Electrolux E3OS1 vákuum tasak használható számos célra. Elsődlegesen szuvidoláshoz készíthetünk elő benne gyümölcsöket, zöldségeket, húsokat. Az Electrolux Steam rendszerű sütők SousVide programjával használhatók az vákuumozó fiókban előkészített Electrolux vákuum tasakok.A professzionális SousVide technológia csodálatos ízeket és textúrát varázsol az asztalra. A szuvidoló zacskó (vákuum tasak) a természetes aromát nem engedi távozni, és megőrzi az értékes tápanyagokat is.
A vákuumozott zacskókat nemcsak szuvidoláshoz használhatjuk, de hűtőben, mélyhűtőben való tároláshoz is. Levegő nélkül hosszabb ideig megőrzik frissességüket az alapanyagok, ezért frissáru tárolására kiválóan alkalmas a vákuum tasak. Sajtok, felvágottak, szalámik, sonkák kerülhetnek a zacskóba. Ha a mélyhűtőbe tesszük a tárolandó élelmiszert (például halat), illatvesztés nélkül tárolhatjuk a mélyhűtőben.
Szintén kiváló felhasználási mód a friss zöldfűszerek tárolására a vákuumzacskó. A zöldfűszerek aromái, illatanyagai ugyanis megőrződnek a vákuumzacskóban. Mivel a levegőt kiszívjuk a zacskóból, kisebb csomagokat kell elhelyeznünk a mélyhűtőben.
A vákuumzacskó egyik legfontosabb felhasználási módja a pácolás. A pácolás tradíciói hazánkban kevéssé vannak jelen, talán csak a vadhúsok és a grillezés előtti pácolás terjedt el általánosan. A nemzetközi konyhában azonban rengeteg pácolási eljárással, ízzel és alapanyaggal találkozunk. A vákuumtasak abban segít a pácolási folyamatban, hogy ne érintkezzen levegővel a pácolt hús, vagy hal a pácolási folyamat során.