Ha mindig vágytál arra, hogy kipróbáld a túrórúd otthoni, mindenfajta térfogatnövelő, adalékanyagmentes változatát, itt az idő, hogy elmentsd ezt a receptet. Electrolux indukciós főzőlapodon vízgőzfürdő sem szükséges az étcsokoládé felhevítéséhez. Így gyorsabban elkészül ez a finomság és attól sem kell tartanod, hogy a vízgőz beborítja az egész konyhát.
Ki szereti a csokoládét? Ha gondolatban feltetted a kezed, akkor biztosan szívesen nekiállnál egy tökéletes, csupacsoki desszertnek, ugye? A csokoládét ugyan imádjuk, de ha elolvasunk egy receptet, utána továbblapozunk. Hogy miért? Mert a legtöbb recepthez a táblás csokoládét fel kell olvasztani ahhoz, hogy formázható, felhasználható legyen. Ez azért nehézkes, mert a csokoládé nagyon könnyedén odakap, leég, ha lábasban kezdjük el hevíteni. Az
Electrolux indukciós főzőlapok alkalmasak arra, hogy külön vízfürdő nélkül is elboldogulj a csokoládé felolvasztásával. Hogy miért? Precízen pontos hőfokbeállításnak köszönhetően azonnal módosíthatod a hőfokot, így nem fog odakapni a minőségi étcsokoládé sem.
Hozzávalók
- 450 g túró
-
- 1/2 citrom leve és héja
-
- 100 g eritrit
-
- csipet só
-
- 1/2 vaníliarúd, kikapart belseje
-
- 300 g étcsokoládé
-
- 100 g málnalekvár
-
- 10 g zselatinpor + 5x vízmennyiség (50 ml )
Elkészítés
Az étcsokoládé és a lekvár kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. Finom, krémes állagot kell kapnunk, amit tudunk formázni is. Enyhén nedves asztallapon vagy munkapulton kiterítünk egy 20 cm hosszúságú fóliát, melyre a túrókrémből egy csíkot teszünk fel. Legyen majdnem olyan hosszú, mint a fólia.
A krém közepébe kiskanál segítségével egy pici mélyedést készítünk, majd feltöltjük egy csík lekvárral és befedjük túrókémmel. A fólia segítségével feltekerjük a krémet ezáltal megformázzuk, és szép henger formát kapunk. Fagyasztóba tesszük, és hagyjuk, hogy a túrókrém teljesen megkeményedjen. Eltávolítjuk a fóliát, és 6 cm-es darabokra vágjuk a túrórudat. Az étcsokoládét indukciós főzőlapon, alacsony hőfokozaton felolvasztjuk, és a fagyott túró rudakat egyenként bevonjuk csokival, majd sütőrácsra vagy zsírpapírra tesszük lecsepegni.