Étcsokis túrórúd indukciós főzőlapon

Kategória: Konyhavarázs | 2020.05.02. 09.37 | Módosítva : 2020.05.06. 19.14

Ha mindig vágytál arra, hogy kipróbáld a túrórúd otthoni, mindenfajta térfogatnövelő, adalékanyagmentes változatát, itt az idő, hogy elmentsd ezt a receptet. Electrolux indukciós főzőlapodon vízgőzfürdő sem szükséges az étcsokoládé felhevítéséhez. Így gyorsabban elkészül ez a finomság és attól sem kell tartanod, hogy a vízgőz beborítja az egész konyhát. 

Ki szereti a csokoládét? Ha gondolatban feltetted a kezed, akkor biztosan szívesen nekiállnál egy tökéletes, csupacsoki desszertnek, ugye? A csokoládét ugyan imádjuk, de ha elolvasunk egy receptet, utána továbblapozunk. Hogy miért? Mert a legtöbb recepthez a táblás csokoládét fel kell olvasztani ahhoz, hogy formázható, felhasználható legyen. Ez azért nehézkes, mert a csokoládé nagyon könnyedén odakap, leég, ha lábasban kezdjük el hevíteni. Az Electrolux indukciós főzőlapok alkalmasak arra, hogy külön vízfürdő nélkül is elboldogulj a csokoládé felolvasztásával. Hogy miért? Precízen pontos hőfokbeállításnak köszönhetően azonnal módosíthatod a hőfokot, így nem fog odakapni a minőségi étcsokoládé sem.  

Hozzávalók
  • 450 g túró
  •  
  • 1/2 citrom leve és héja
  •  
  • 100 g eritrit
  •  
  • csipet só
  •  
  • 1/2 vaníliarúd, kikapart belseje
  •  
  • 300 g étcsokoládé
  •  
  • 100 g málnalekvár
  •  
  • 10 g zselatinpor + 5x vízmennyiség (50 ml )

Elkészítés

Az étcsokoládé és a lekvár kivételével minden alapanyagot összekeverünk egy tálban. Finom, krémes állagot kell kapnunk, amit tudunk formázni is. Enyhén nedves asztallapon vagy munkapulton kiterítünk egy 20 cm hosszúságú fóliát, melyre a túrókrémből egy csíkot teszünk fel. Legyen majdnem olyan hosszú, mint a fólia.

A krém közepébe kiskanál segítségével egy pici mélyedést készítünk, majd feltöltjük egy csík lekvárral és befedjük túrókémmel. A fólia segítségével feltekerjük a krémet ezáltal megformázzuk, és szép henger formát kapunk. Fagyasztóba tesszük, és hagyjuk, hogy a túrókrém teljesen megkeményedjen. Eltávolítjuk a fóliát, és 6 cm-es darabokra vágjuk a túrórudat. Az étcsokoládét indukciós főzőlapon, alacsony hőfokozaton felolvasztjuk, és a fagyott túró rudakat egyenként bevonjuk csokival, majd sütőrácsra vagy zsírpapírra tesszük lecsepegni.