Fehércsokis adventi koszorú desszert

Kategória: Konyhavarázs | 2021.12.21. 09.03 | Módosítva : 2021.12.23. 17.36

Az ünnepi asztalra különleges desszert illik. Marton Adrienn fehércsokis finomságában a hab édességét fanyar gyümölcsök könnyítik. A rengeteg hozzávaló ellenére kezdők számára sem lehetetlen elkészíteni. 

A fehércsokis adventi koszorú alapja egy könnyű, kuglófformában megsütőtt piskóta, amire ráhalmozzuk a csodálatos habot. 

Hozzávalók

A tésztához:

6 db tojás
14 dkg liszt
14 dkg eritrin
1 csomag sütőpor
1 ek kakaópor

 A töltelékhez:
100 g fehércsokoládé + 1 dl tejszín
25 dkg mascarpone
25 dkg vajkrém
1,5 dl tejszín
friss áfonya - 2 csomag
friss eper - 2 csomag
friss menta

Elkészítés

A tésztához először habosra keverjük egy tálban a 6 tojássárgáját az eritrittel. Szakaszosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd megszínesítjük kakaóporral. Sózzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a masszába a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott kuglóf formába öntjük a tésztát. 180 fokon 15 percig sütjük, majd 170 fokon 10 percig, és végül 160 fokon 5 percig, lehetőleg gőzsütőben, vagy gőz hozzáadására képes sütőben, mint például a markabolt.hu választékában elérhető Electrolux EOD6P71Z beépíthető sütőben vagy Electrolux EOD6P71X beépíthető sütőben.  

Amíg a piskóta megsül, elkészítjük a fehércsokis krémet. Egy lábosban felolvasztjuk a fehér csokoládét (indukciós főzőlapon 2-es, 3-as fokozaton gőzfürdő nélkül is felolvaszthatjuk). Elkeverjük 1 dl tejszínnel, majd összekeverjük egy üvegtálban a krémsajtot a mascarponéval, és 1,5 dl felvert tejszínnel, végül hozzáadjuk a megolvasztott, tejszínes csokoládét. Egy habverő segítségével fellazítjuk a krémet, így laza állagú lesz a masszánk. A cél az, hogy ne legyen se túl folyós, se túl kemény, hiszen azt szeretnénk, hogy amikor ráöntjük a kuglófra, lustán folyjon le az oldalára.

Ha a tészta megsült, szobahőmérsékletűre hűtjük. Ráöntjük a fehércsokis krémet, majd szeletelt eperrel, áfonyával és mentalevéllel díszítjük. A téli időszakban az erdei gyümölcsöket banánnal vagy almával is helyettesíthetjük.

Márkabolt.hu Tipp: Sütőt keresel? Az Electrolux EOD6P71Z beépíthető sütő vagy Electrolux EOD6P71X beépíthető sütő kiváló választás, kezdőként és profi szakácsként is rábízhatod magad, az eredmény tökéletes lesz. A sütik íze és állaga is tökéletes lesz, ha PlusSteam funkciós sütőben készíted el őket. A sajttorta, a citromkrémes pite krémes tölteléke lágy és selymesen csillogó marad, a tésztájuk pedig ropogósra sül. A piskóta végre tényleg magas lesz, pihekönnyű, puha állagú.