Electrolux gőzsütőben gluténmentes pizzát is süthetünk, mert különböző tésztákhoz akár eltérő gőzmennyiséget is adagolhatunk. Pizzatésztára mutatunk egy egészséges változatot Marton Adrienn, az Electrolux gasztropartnere segítségével.
Eddig azt gondoltad, hogy csak búzaliszttel lehet igazi mediterrán hangulatot varázsolnod a konyhába? Egy túró és zabkorpa alapú pizza receptjét mutatjuk meg, mely Electrolux gőzsütőben könnyedén elkészíthető. Ráadásul nem igényel kelesztést, kovászolást, így különösebb rákészülés nélkül, egy órán belül falatozhatunk az ínycsiklandó finomságból. Ehhez pedig nem lesz másra szükséged, mint egy keverőtálra és egy tepsire, és persze az Electrolux gőzsütődre!
Túró-zabkorpa alapú pizza hozzávalók
Tészta alap
- 35 dkg tehéntúró
-
- 8 dkg gluténmentes zabkorpa
-
- 1 fej vöröshagyma
-
- 1 db tojás
-
- 1 tk. só
-
- 4 ek. reszelt parmezán
-
- 1 gerezd fokhagyma
-
- 1 tk. szárított oregánó
-
- bors
-
- olívaolaj
Pizza feltét
- 1 nagy mozzarella
-
- rukkola
-
- dió
-
- 6 szem füge, szeletelve
-
- 1,5 dl paradicsomszósz
-
- méz
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd ráegyengetjük a tésztát. Előmelegített gőzsütőben 180 fokos gőzprogramon (25% gőz) 15 perc alatt elősütjük. Erre kiválóan alkalmas például az
Electrolux EOB8S31X beépíthető sütő, melyben a húsok sütését maghőmérő is segíti.
Amikor megsült a tészta, rátesszük a feltétet. Az elősütött tésztát megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a szeletelt mozzarellát, a rukkolát, a szeletelt fügét és a durvára vágott diót. Ezután visszatesszük a sütőbe és 220 fokos gőzprogramon (25% gőz) 10 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor csorgassunk rá mézet!