Egy gyorsan elkészíthető selymes-krémes desszert az Electrolux gasztroblogger partnere, Havas Dóra konyhájából. Minél finomabb, minőségi csokoládéból készíted, annál gazdagabb ízű lesz a végeredmény.
A kávés-csokis krémdesszert igazi, vendégváró finomság, melyet akár a vendégek érkezése előtti félórában összedobhatsz. Akkor sem kell aggódnod, ha nem fogy el a vendégség alatt, hiszen hidegen, akár a kanapén összekucorodva az esti film, vagy egy jó könyv mellé is mennyei kényeztetés.
Hozzávalók
20 dkg csokoládé
3,5 dl tejszín
1,5 dl tej
2 teáskanál instant kávé
7 tojássárgája
2 evőkanál cukor
egy csipet só
A tejszínt, a tejet, egy csipet sót és az instant kávét felforraljuk egy kis lábosban, s közben folymatosan kevergetjük, hogy a kávé feloldódjon. A csokoládét hőálló tálba tesszük, ráöntjük a forró kávés folyadékot és az egészet simára keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, majd tojássárgákat a cukorral fémtálas mixerben fehéredésig keverjük. Vékony sugárban hozzácsorgatjuk a kissé lehűlt csokoládés masszát. Egyenletesre keverjük, és 1-1,5 dl-es kávéscsészékbe töltjük.
A csészéket magasfalú hőálló edénybe tesszük és annyi forró vizet öntünk a csészék köré, amennyi legalább a csészék feléig felér. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük és 35 percig sütjük, amíg a krém teteje kissé kiszikkad, de a belseje még krémes, lágy marad. Melegen és hidegen is fogyasztható.
Az
Electrolux EKK54550OX kombinált tűzhely 2 év garanciával érhető el a márkabolt.hu kínálatában. Elektromos, multifunkciós, sütőtérvilágítással ellátott sütővel, elektromos grillel, 4 gáz főzőzónával szerelték fel. A rozsdamentes acél kivitelű üvegtetővel, könnyen szétszedhető teleüveg ajtóval, elektronikus időzítés, digitális órával, kivehető oldalrácsokkal ellátott kombinált tűzhely számos sütési programmal segíti a konyhai munkát. Külön pizza opció, infrasütés, kiolvasztás is elérhető a kedvelt hőlégbefúvásos légkeverés program mellé. Zsírfelfogó tálca, sütőtálca, grillrács is tartozik hozzá.