Ha vendégeknek készíted ezt az ételt, a csirkét 1-2 nappal a főzés előtt be is pácolhatod, így a csirke készen állhat, amikor a vendégek megérkeznek. Az AEG SteamPro sütő használatával a csirke belső hőmérséklete könnyen mérhető a maghőmérővel, így nem szárad ki és nem főzzük túl.
Mindössze másfél óra alatt készül el a fogás (pácolási idő nélkül). AEG SteamPro sütő használatával a hús belső hőmérséklete könnyen mérhető a maghőmérővel, így elkerülhető, hogy szárazra süljön, vagy éppen alulkészült, nyers maradjon.
Hozzávalók
1,2 kg csirke
1 fej fokhagyma
1 darab (50 g) friss gyömbér
25 ml szezámolaj
1 tk Szechuan bors
2 tk koreai chili pehely (Gochugaru)
2 tk morzsolt tengeri só
1 tk frissen őrölt fekete bors
A koreai stílusú csirke a hagyományos koreai konyhára jellemző gazdag és intenzív ízekről, erős fűszerezésről lesz felismerhető. A koreai chili pehely (Gochugaru) különleges, erős és gyümölcsös ízű chilipehely. A szezámolaj a koreai konyhában széles körben használt alapvető ízesítőanyag. Gazdag, diós íze van, amely kellemesen kiegészítheti a csirke ízét. A szechuan bors nem tipikusan koreai, de különleges fűszerezést és a csípős, édes ízzel gazdagítja a fogást. A fokhagyma és a gyömbér olyan hagyományosan koreai íz, amely mélyíti az ízeket.
Elkészítés
Előmelegítünk egy vas,, vagy fém sütőtálat vagy wokot 190°C-ra az AEG SteamPro sütőben. Szétbontjuk az egész csirkét, a mellét is több darabra vágjuk. Durvára reszeljük a fokhagymát és a gyömbért. Hozzáadjuk a sót, a szezámolajat, a Szechuan borsot, a feketeborsot és a chili pelyhet. Megforgatjuk a csirkét a fűszerkeverékben, hogy mindenhol befedje a fűszerkeverék.
Az Helyezzük a már előmelegített serpenyőt az AEG SensePro indukciós tűzhelyre közepes hőfokon, hogy a serpenyő meleg maradjon. Rakjuk bele a felforrósított serpenyőbe a csirkedarabokat úgy, hogy a bőr felül legyen és az egyes darabok ne érjenek össze. Ha végeztünk, visszahelyezzük a sütőbe a serpenyőt. Sütjük 45-50 percig, amíg aranyszínűvé válik, és amíg az maghőmérő hőmérséklete eléri a 65°C-ot a mell részen. A combokat és a szárnyakat süssük további 20 percig.