Padlizsán, fenyőmag, kápia, cukkini, olivabogyó: a mediterrán lecsó ízletes zöldségbomba, melyet most Te is könnyedén elkészíthetsz Fördős Zé receptje alapján! Hidegen és melegen is eszméletlenül finom.
A nyár nélkülözhetetlen magyar gyorsétele a lecsó. Van, aki rizzsel, tojással, hajdinával vagy éppen burgonyával gazdagítja. Mi most egy mediterrán ihletésű receptet mutatunk, melyet Fördős Zé állított össze. Ha a teljes videóreceptet is megnéznéd, az Electrolux Egy falat inspiráció rovatához kell kattintanod. Mutatjuk a receptet.
Hozzávalók (4 személyre)
10 dkg chorizo
7 ek olívaolaj
6 db koktélparadicsom
4 levél zsálya
2 db lilahagyma
2 db kápia paprika
1 db padlizsán
1 db cukkini
1 kis csokor bazsalikom
1 marék fenyőmag
1 marék olajbogyó
1 tk friss kakukkfű
só, bors
Elkészítés Egy forró, száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, félretesszük. A padlizsánt kockákra vágjuk és megpirítjuk 4 evőkanál olívaolajon, majd egy tálba kiszedjük. A serpenyőt 3 evőkanál olívaolajjal felhevítjük. Megfuttatjuk rajta a durvára vágott zsályát, és hozzáadjuk a szeletekre vágott lilahagymát. A chorizót nagyobb kockákra vágjuk. Amikor a hagyma már kissé összeesett, hozzáadjuk a chorizót és a durvára vágott kápia paprikát. Összerázzuk és 1-2 perc után beletesszük a félbe vágott koktélparadicsomokat. Pár percig hagyjuk összeesni, pirulni, majd friss kakukkfüvet, felkarikázott cukkinit, sót és borsot adunk hozzá. Hozzáadjuk a padlizsánt is, rátépkedjük a bazsalikomot, végül az olajbogyót és megszórjuk a pirított fenyőmaggal.
Márkabolt Tipp: A mediterrán lecsó bármilyen
Electrolux tűzhelyen gyorsan elkészíthető, köretként és fő fogásként is megállja a helyét. Az Electrolux tűzhelyek kivitelük szerint gáztűzhelyek, kombinált tűzhelyek, elektromos tűzhelyek, kerámialapos tűzhelyek és indukciós tűzhelyek, egyes tűzhely modellek rozsdamentes (INOX) színben is kaphatóak. Ismerd meg most az
Electrolux EKI54550OX kerámialapos tűzhelyet üvegkerámia főzőzónákkal termékvideónkból!