A pina colada igazán egzotikus long drink. Fehér rum, kókusztej és ananászlé turmixgépben készítve. Hogyan lesz ebből egy isteni ízkavalkád egy trendi sajttortában? Ezt Marton Adrien, az Electrolux gasztroblogger partnere receptjéből kiderül.
Sok-sok hozzávaló, némi pepecselés, cserébe azonban fenséges ízű, igazi vendégváró desszert kényeztetése. Kezdők is bátran kipróbálhatják, hiszen sütés nélkül készül, ráadásul részletes elkészítési módot mutatunk be. A sajttorta krémjének tökéletes állagáért használj Electrolux Assistent robotgépet!
Hozzávalók
A krémhez:
168 g krémsajt
50 g poreritrit
32 g tejföl
50 g habtejszín
0,5 tk. habfixáló
2 szelet ananász apró darabokra vágva, lecsöpögtetve
A keksz alaphoz:
60 g zabkeksz (finomra őrölve)
30 g vaj, olvasztva
20 g kókuszreszelék
A díszítéshez:
50 g habtejszín
1 evőkanál kókuszreszelék
1 teáskanál poreritrit
0,5 teáskanál habfixáló
koktélcseresznye
mentalevél
Elkészítés
Először összeállítjuk a sajttorta alapját. Ehhez a zabkekszet egy botmixerrel morzsa állagúra aprítjuk, majd egy tálban összekeverjük az előre megolvasztott vajjal és a kókuszreszelékkel. A tészta alapot a tálalópoharak aljába nyomkodjuk úgy, hogy a felszínük egyenletes legyen. Hűtőbe tesszük dermedni, amíg elkészítjük a krémet.
A krémhez a hűtőhideg habtejszínt a habfixálóval az Assistent robotgép segítségével kemény habbá verjük, és összekeverjük az ananásszal, a poreritritettel, a tejföllel és a krémsajttal. Kivesszük a hűtőből a poharakat, és a keksz alap tetejére töltjük az elkészült krémet. A díszítéshez szükséges hűtőhideg habtejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval egy Assistent robotgép segítségével, majd hozzákeverjük a poreritritet, valamint a kókuszreszeléket. Egy nyomózsák segítségével a habot a sajttorta tetejre nyomjuk. Díszítésnek használhatunk még koktélcseresznyét és mentalevelet is.
Markabolt.hu Tipp: További receptjeinket online magazinunk
Konyhavarázs menüpontjában találod.