Az Electrolux SteamBake funkciójának és a sütők precízen pontos hőfokbeállításának segítségével olyan finom, omlós kekszeket is biztonsággal megsüthetsz, amelyeket eddig szinte mindig túlsütöttél.
A pisztácia tele van vitaminokkal: magnézium, vas, kálcium, magas az antioxidáns tartalma, valamint nagy a stresszcsökkentő hatása, ezért ezt a finomságot tea, vagy kakaó mellé, ráérős beszélgetésekhez, ellazuláshoz is ajánljuk.
Hozzávalók 45-55 db kekszhez:
dkg vaj
4 dkg porcukor
12,5 dkg finomliszt
5 dkg pisztácia
1 lime reszelt héja
+ cukor a kekszeket beleforgatni
Elkészítés
Habosra verjük a puha vajat robotgéppel, majd hozzáadjuk a porcukrot és alaposan kikeverjük a masszát. A robotgép legalacsonyabb fokozatán hozzákeverjük a lisztet, majd a finomra darált pisztáciát és a lime reszelt héját. Formázás előtt érdemes fél órára a hűtőben pihentetni a tésztát.
A masszából 2-3 cm átmérőjű golyókat formázunk, sütőlapra tesszük és 160 fokos, előmelegített sütőben addig sütjük, míg egy kis színt nem kap az aljuk. Nem kell egymástól távolra rakni, épp csak picit fognak szétterülni. Fontos, hogy nagyon gyorsan bebarnul, így figyeljük a 15 perc leteltét, hogy ne süssük túl. A sütőből kivéve pár percig pihentessük a sütőlapon (ekkor még picit utánasülnek a kekszek), majd a langyos golyókat forgassuk meg sütőcukorban vagy porcukorban. A rácson teljesen kihűtjük, azonnal fogyasztható, de 3-5 napig dobozban is tárolható.