Spenótos szuflé edami sajttal

Kategória: Konyhavarázs | 2014.03.31. 17.01 | Módosítva : 2014.03.31. 17.45

Egy igazán könnyed zöldséges ételre vágysz? Próbáld ki a spenótos szuflét, amely lágyságát fenséges edami sajtnak köszönheti. Electrolux sütővel a kényes szuflé sem fog rajtad kifogni!

Rengeteg hozzávaló, egy tál, két serpenyő és mintegy 10 percnyi sürgölődés: ez kell ahhoz, hogy elkészítsd az isteni spenótos szuflét.

Hozzávalók

8 dkg vaj + kevés a formák kivajazásához is
2 evőkanál liszt
3 dl tej
1 csapott mokkáskanál fehérbors
Kevés szerecsendió
2 tojás
3 gerezd fokhagyma
10 dkg friss spenót
Őrölt feketebors

10 dkg edami sajt

A szuflénk alapja egy gyors besamell mártás. Egy közepesen forró serpenyőben megolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, összekeverjük és óvatosan hevíteni kezdjük. Hozzáadjuk a tejet és csomómentesen elkeverjük. A besamellt sóval, fehérborssal és kevés reszelt szerecsendióval ízesítjük. A kész mártást levesszük a tűzről, majd két tojás sárgáját alaposan elkeverünk benne. Kevés olivaolajon megpirítjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, majd rádobjuk a friss spenótot. Rövid ideig pároljuk, majd sóval,borssal fűszerezzük, végül a tojásos besamell alaphoz keverjük. Két tojás fehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá verünk. A habhoz hozzáöntjük a spenótos besamellt és az egészet óvatosan összeforgatjuk. Az edami sajtot kis kockákra vágunk és ezt is elkeverjük a masszában.

Kivajazunk néhány szufléformát, és belekanalazzuk a spenótos krémet. Kevés gőz hozzáadásával, 180 fokon, 15 perc alatt készre sütjük a szuflékat és azonnal, forrón tálaljuk.

Márkabolt Tipp: Az Electrolux séfjének spenótos szuflé videóreceptjét itt tekintheted meg!