A szaftos kacsahúshoz nagyon jól megy a gyümölcsös csatni, melyet egyszerűen elkészíthetsz az Explore 7
Electrolux E7TB1-4GB turmixgépben. Csak ne felejtsd el betenni a rostszűrőt, mielőtt kipréseled a gyümölcsök levét!
Hozzávalók
A kacsacombhoz:
- 2 db kacsacomb
-
- 1 fej vöröshagyma
-
- 1 tk méz
-
- 60 ml fehérbor
-
- 2 ág rozmaring
-
- só, bors
A chutneyhoz:
- 2 db körte
-
- 2 db alma
-
- 1 fej vöröshagyma
-
- 1 kis körömnyi gyömbér
-
- 60 ml olívaolaj
-
- 60 g aszalt vörösáfonya
-
- 100 g barna cukor
-
- 60 g durvára vágott dió
-
- 60 ml fehérborecet
-
- 1 ek limelé
-
- 1 ek méz
-
- 100 ml víz
-
- só, bors
-
Elkészítés
A kacsacombokat sóval és borssal bedörzsöljük és egy hőálló tálba rakjuk. A vöröshagymát apróra vágva mellé szórjuk, hozzáadjuk a mézet, mellérakjuk a rozmaringágakat és ráöntjük a fehérbort. 175 fokos sütőben kb. 1,5 - 2 órán át sütjük. Összeállítjuk a gyümölcsös chutneyt. Ehhez a körtét és az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat és kisebb kockákra vágva a turmixgép szűrőjébe tesszük, leturmixoljuk. Az almás körtelevet megisszuk, a rostszűrőben maradt pürét pedig egy edénybe rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kevergetve, kb. 1 órán át főzzük.
Márkabolt.hu Tipp: Az
Electrolux E7TB1-4GB turmixgép különböző tartozékai segítenek a tökéletes turmixok elkészítésében. A rostszűrővel gyümölcslevek készíthetőek. A gyümölcsöket be kell helyezni a kehelyben lévő rostszűrőbe, a kések aprítómunkáját követően a lé átfolyik a szűrőhálón.