Sült kacsacomb gyümölcs chutney-val recept

Kategória: Konyhavarázs | 2018.10.28. 11.28 | Módosítva : 2018.11.08. 20.35

A szaftos kacsahúshoz nagyon jól megy a gyümölcsös csatni, melyet egyszerűen elkészíthetsz az Explore 7 Electrolux E7TB1-4GB turmixgépben. Csak ne felejtsd el betenni a rostszűrőt, mielőtt kipréseled a gyümölcsök levét! 

Hozzávalók

A kacsacombhoz: 
 
  • 2 db kacsacomb
  •  
  • 1 fej vöröshagyma
  •  
  • 1 tk méz
  •  
  • 60 ml fehérbor
  •  
  • 2 ág rozmaring
  •  
  • só, bors

 A chutneyhoz:
 
  • 2 db körte
  •  
  • 2 db alma
  •  
  • 1 fej vöröshagyma
  •  
  • 1 kis körömnyi gyömbér
  •  
  • 60 ml olívaolaj
  •  
  • 60 g aszalt vörösáfonya
  •  
  • 100 g barna cukor
  •  
  • 60 g durvára vágott dió
  •  
  • 60 ml fehérborecet
  •  
  • 1 ek limelé
  •  
  • 1 ek méz
  •  
  • 100 ml víz
  •  
  • só, bors
  •  
Elkészítés
 
A kacsacombokat sóval és borssal bedörzsöljük és egy hőálló tálba rakjuk. A vöröshagymát apróra vágva mellé szórjuk, hozzáadjuk a mézet, mellérakjuk a rozmaringágakat és ráöntjük a fehérbort. 175 fokos sütőben kb. 1,5 - 2 órán át sütjük. Összeállítjuk a gyümölcsös chutneyt. Ehhez a körtét és az almát meghámozzuk, kivágjuk a magházat és kisebb kockákra vágva a turmixgép szűrőjébe tesszük, leturmixoljuk. Az almás körtelevet megisszuk, a rostszűrőben maradt pürét pedig egy edénybe rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és kevergetve, kb. 1 órán át főzzük.

Márkabolt.hu Tipp: Az Electrolux E7TB1-4GB turmixgép különböző tartozékai segítenek a tökéletes turmixok elkészítésében. A rostszűrővel gyümölcslevek készíthetőek. A gyümölcsöket be kell helyezni a kehelyben lévő rostszűrőbe, a kések aprítómunkáját követően a lé átfolyik a szűrőhálón.