Az otthon készített adventi koszorúk nem csak remek kikapcsolódást jelentenek az egész családnak, hanem meghitt hangulatot is csempésznek az otthonunkba! A legkézenfekvőbb és környezetbarátabb megoldás az ünnepi dekorációhoz a szárított gyümölcs, mely remekül mutat az adventi koszorún vagy a karácsonyfán, sőt, szép ajtódíszeket, asztali dekorációkat is készíthetünk belőle.
Illatos és természetes szárított narancs-, citrom-, vagy alma karikát sok helyen árulnak irreálisan magas áron, ráadásul ezek többsége már nem is friss, illatukat, színüket vesztették! Így hát érdemes házilag szárítani a dekorációnak szánt gyümölcsöket!
Hogyan fogjunk hozzá? Először is, ha a szárításhoz vásárolunk mondjuk narancsot, figyeljünk arra, hogy a gyümölcs tömör legyen, kemény és vékony héjú. Minél élesebb késsel vágjunk 3-4 milliméter vastag szeleteket a narancsból. Fűtésidényben a radiátoron is szétteríthetjük, ám ebben az esetben ki kell várnunk, míg szépen lassan kiszikkadnak, esetleg nyomot hagynak maguk után a radiátoron. A narancskarikák nem csak koszorún, de natúr raffiára kötve a karácsonyfán is jól mutatnak, ám felhasználhatók szalagra fűzve függő ablakdíszként is.