Főzőlapod egy szempillantás alatt grillezővé alakul, melyen a
Plancha Grill segítségével egész éven át élvezheted a szabadtűzi grillezés ízeit. Szaftos, grillezett steakeket, tacot grillezett marhahússal, ízletes zöldségeket és friss tengeri herkentyűket készíthetsz, amikor csak megkívánod.
Hozzávalók
500 g marha hátszín
1 vöröshagyma
2 chili paprika
2 gerezd fokhagyma
2 ek. repceolaj
1 csokor friss koriander
1 tk. őrölt koriander
1 csomag jó minőségű kukoricalisztből készült tortilla
1 fej római saláta
tejföl
guacamole
2-3 lime gerezdekre vágva
Elkészítés
Melegítsük fel a plancha grillt és 4-5 perc alatt süssük aranybarnára a félbe vágott hagymákat, a chili paprikát és a fokhagymát. Tegyük bele a turmixgépbe a sült zöldségeket, adjuk hozzá a koriandert és a repceolajat. Keverjük addig, míg egynemű pasztát kapunk.
A húst tegyük egy nagy tálba és alaposan keverjük össze a zöldséges pasztával. Szorosan zárjuk le, és tegyük egy éjszakára a hűtőbe. Másnap vegyük ki a hűtőből és várjuk meg, amíg szobahőmérsékletű lesz. Melegítsük fel a plancha grillt és süssük meg a húst. Ha elkészült, tegyük félre, és hagyjuk pár percig pihenni, hogy kellően szaftos legyen.
Vágjuk vékony szeletekre a húst és tálaljuk tortillával, tejföllel és guacamole-val. A tetejét szórjuk meg korianderrel és locsoljunk rá néhány csepp lime levet.
Markabolt.hu Tipp: Az
Electrolux E9HL33 plancha grill tökéletesen illeszkedik az indukciós főzőlaphoz, és más típusú főzőfelületen is használható. A tapadásmentes felületen kevesebb olaj is elegendő, így ízletes és látványos, egészséges ételeket készíthetsz.