Mi a közös egy háziasszonyban és egy Michelin-csillagos séfben? Mindkettőjüknek van legalább egy titka. Egy olyan trükk, olyan elkészítési mód, ami garantálja a különleges ízélményt, akár a legegyszerűbb összetevőkből készített fogásoknál. A márkabolt.hu Magazinja most bemutatja az évtized konyhatechnológiai újítását, az Electrolux gőzsütőt!
Egy prémium Electrolux gőzsütő nem a legolcsóbb, megúszós választás, hiszen ára vetekszik egy felsőkategóriás szárítógépével. Így csak azoknak ajánljuk, akik ízletes, szaftos húsokat, egészségesre párolt zöldségeket és elronthatatlan süteménycsodákat szeretnének konyhájukban készíteni. Elsődlegesen természetesen minden kisgyermekes családnak, hagyományos, vasárnapi ebédet főző családoknak, hobbiszakácsoknak, az egészséges életmód iránt elkötelezetteknek fog gyorsan megtérülni használata.
Ajánljuk számos zöldség, így karfiol, gomba, borsó, sárgarépa, zöldborsó, cékla, spenót, sült paradicsom, kelkáposzta párolására. Mivel a gőz csak 96 fokos, így roppanós, rendkívül friss ízélményt hozhatunk létre, alig félórás vital sütéssel. Főtt burgonya és rizs készítésére is ezt használhatjuk, de sokféle hal (pisztráng, garnéla, lazac, lepényhal), kagyló is vital funkcióval süthető készre. A húsok közül a csirke, borjú- és sertéskaraj is ezzel funkcióval készül, de akár kemény tojást is készíthetünk vele.
A párolás során gőzsütőnk segítségével 50%-kal több ásványi anyag és vitamin őrződik meg az ételekben, mint bármelyik más sütési módszernél. A vízben főzésnél a vízben oldódó vitaminok kioldódnak a főzővízben, a párolás ezt a sok- sok értékes összetevőt megőrzi. A gőz és a forró levegő együttes használata pedig jelentősen csökkenti a sütés hosszát. Ráadásul alacsonyabb hőfokon dolgozik, mint a többi sütőprogram, így használata is gazdaságos!
Te is szeretnéd, hogy a legmodernebb konyhatechnológiai tudás és legújabb Electrolux termékinnováció beköltözzön lakásodba? Nézz körül a márkabolt.hu webáruházában!