Az egyszerű, de egyszerűségében mégis szinte tökéletes olaszos fogások alapja természetesen a tészta, melyet számtalan formában készítenek. Ezek közül néhány formát Te magad is elkészíthetsz és különféle szószok és mártások segítségével kedvedre variálhatsz.
Az
alaptészta hozzávalói a következők: 500 g liszt, 5 egész tojás, 1 tk só
A tészta elkészítéséhez remek segítőtársad lesz az
Electrolux EKM4200 jelzésű
assistent konyhai robotgépe, melynek
1000 wattos teljesítménye pikk-pakk elbánik a tésztával anélkül, hogy neked görnyedve kellene dagasztanod.
De most lássuk a receptet. Öntsd a robotgépbe a lisztet a tojással és a sót, majd a 10 fokozatból válaszd ki a megfelelőt és dolgozd sima, ruganyos állagú tésztává. Ezt követően csomagod fóliába és tedd a hűtőbe legalább fél órára. Ezután nyújtsd ki vékonyra a tésztát egy megfelelő tésztagép vagy sodrófa segítségével és formázd kedved szerint.
Persze ezúttal sem végeztünk fél munkát, hoztunk neked néhány alap szószt, amikkel feldobhatod a fogásokat.
A
pikáns paradicsom szósz hozzávalói: 1 salotta hagyma, 2 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg olajbogyó, 1 ek kapribogyó, ¼ tk chilipehely, 400 g koktélparadicsom konzerv, 1 tk finomra vágott kakukkfű, 1 tk finomra vágott rozmaring, 1 marék bazsalikom
Aprítsd finomra a hagymát és párold meg kevés olajon. Add hozzá a finomra szelt fokhagymát és durvára vágott olajbogyót, majd pirítsd 1-2 percen keresztül. Add hozzá a kapribogyót és a chilipelyhet, majd zuttyintsd rá a paradicsomot és főzd össze, míg kissé be nem sűrűsödik. Végül add hozzá a felaprított fűszernövényeket, a sót és a borsot és főzd készre 10 perc alatt és szórd meg bazsalikommal.
A
besamel hozzávalói: 50 g vaj, 50 g liszt, 7 dl tej
Olvaszd fel elsőként a vajat egy lábosban és add hozzá a lisztet, amit kissé piríts meg, de vigyázz, hogy meg ne barnuljon. Apránként add hozzá a tejet, folyamatos keverés közben és főzd a mártást sűrűre. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.
A
sütőtökös ravioli töltelékének hozzávalói: ½ sütőtök, frissen őrölt bors, 1 tk só, ½ tk füstölt paprika, 2 ág kakukkfű, 3-4 ek olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 ek vaj, 2 dkg reszelt parmezán
A sütőtökös ravioli
mártásának hozzávalói: 2 ek olívaolaj, 1 salotta hagyma, 1 dl száraz fehér bor, 1 ek vaj
Ennek az igazán őszies fogásnak az elkészítéséhez elsőként süsd meg a sóval, borssal, paprikával és kakukkfűvel fűszerezett tököt 50 perc alatt, 180 fokos sütőben.
Ha ezzel elkészültél egy serpenyőben olvaszd meg a vajat és pirítsd meg rajta óvatosan a felaprított fokhagymát. Kanalazz a vajhoz 4-5 ek tököt, reszeld hozzá a parmezánt, majd sózd.
A kinyújtott alaptésztát vágd négyzetekre és kanalazz a tészta négyzetek felére egy-egy teáskanál tölteléket. A tészta széleit kend meg vizes ecsettel, majd a levegőt óvatosan kinyomkodva illessz a töltelék tetejére egy másik tésztalapot. Hogy főzés közben ki ne folyjék a töltelék egy villa segítségével nyomkodd le a tészták széleit. Végül lobogva forró, sós vízben 2 perc alatt főzd készre a raviolit.
A mártáshoz melegíts olívaolajat egy serpenyőben és párold meg rajta felaprított hagymát. Ízesítsd sóval, borssal, majd öntsd fel a borral. 1-2 percnyi forralás után add hozzá szeletenként a hideg vajat. Forgasd össze a raviolival és fogyaszd azonnal.
Természetesen az
Electrolux EKM4200 jelzésű
assistent konyhai robotgépe nem csupán olasz tészták készítésénél lehet segítségedre 2 különböző méretű rozsdamentes keverőtáljával.
A
habverő gondoskodik a tökéletes süteményekről, a
húsdaráló és a
saláta-feldolgozó pedig szükségtelenné teszi a konyhakész termékek vásárlását a boltban.
Keresd ezt a nagyszerű
konyhai kisgépet a
Márkabolt.hu kínálatában és nyűgözz le mindenkit gasztronómiai tudásoddal!