A sovány sertésszűz jól elkészítve nem lesz száraz. Érdemes szuvidolni (vákuum tasakban néhány órán át alacsony hőfokon párolni), mert így megőrzi intenzív ízét és szaftos marad.
Hozzávalók 2 személyre
A sárgarépához:
1 kis csokor zöldfűszer vegyesen (zsálya, kakukkfű, rozmaring)
5-6 szál sárgarépa
2-3 ek olívaolaj
só, bors
A sertésszűzhöz:
1 db sertésszűz
só, bors
A karfiolpüréhez:
1 kis fej karfiol
80 g vaj
5 evőkanál reszelt parmezán
só, bors
Elkészítés
A sárgarépákat félbe, majd negyedekre vágjuk és egy nagyobb tálba rakjuk őket. A zöldfűszereket felaprítjuk, egy nagyobb csipetet a répára szórunk. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, átkeverjük, majd vákuum tasakba rakjuk és levákuumozzuk. A megtisztított sertésszüzet beleforgatjuk a zöldfűszerekbe, sóba, borsba, belerakjuk ezt is egy vákuum tasakba és levákuumozzuk. A répát és a sertésszüzet is berakjuk 85 fokra kb. 3 óra 30 percre, sous vide programra. A karfiolt kisebb rózsákra szedjük és forró, enyhén sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, hozzáadjuk a vajat és a parmezánt, sózzuk, borsozzuk, végül ízlés szerint pépesítjük.
A sárgarépákat kivesszük a tasakból és forró serpenyőben kissé lepirítjuk. A sertésszüzet is kivesszük a vákuum tasakból, forró serpenyőben megpirítjuk minden oldalát, majd szeletekre vágva tálaljuk a sárgarépával és a karfiolpürével.