Zöldségcsipsz Electrolux beépíthető sütőben

Kategória: Konyhavarázs | 2018.05.27. 12.48 | Módosítva : 2018.09.02. 20.47

A zöldségcsipsz kiváló vendégváró finomság, mely nagyon gyorsan összedobható, mégis látványosan tállaható fogás. Cikkünkben Marton Adrienn egy igazán egészséges zöldségcsipsz receptet oszt meg. Kapcsold be az Electrolux sütőt, és készítsd el most!

Zöldségcsipsz hozzávalók

A csipszhez:
  • 250 g liszt
  •  
  • 1 db sárgarépa
  •  
  • 1 db lila édesburgonya
  •  
  • 1 db cékla
  •  
  • 250 g spenótlevél
  •  
  • 1 db sárga édesburgonya

 A snidlinges-fokhagymás diphez:
  •  
  • 150 g krémsajt
  • 4 ek. joghurt
  •  
  • 2 gerezd fokhagyma
  •  
  • 2 ek. felaprított snidling

Elkészítés

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A zöldségeket megmossuk, meghámozzuk, és uborkagyalun (vagy szeletelőgéppel) vékony szeletekre gyaluljuk. A gyalult zöldségeket egy tálban összekeverjük, megszórjuk sóval, borssal, majd az olajjal is összeforgatjuk, hogy minden zöldségszeletet vékony rétegben bevonjon.

Egy tetszőleges méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a zöldségszeleteket vékony rétegben belepakoljuk. Fontos, hogy vékony legyen a réteg, hogy a szeletek ne párolódjanak, hanem süljenek. Ezért lehet, hogy több körben kell majd sütnünk a zöldségeket. A zöldségchipset a sütőben pirulásig sütjük (kb. 10-15 perc, sütőtől függ, figyeljünk oda), majd a tepsiről egy tálra helyezzük, és sózzuk. Azonnal tálaljuk. A snidlinges-fokhagymás diphez összekeverjük a krémsajtot a joghurttal, majd hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és a felaprított snidlinget. Ízlés szerint fűszerezhetjük sóval, borssal.