A friss gyümölcsök és zöldségek legnagyobb része víz, amely az ízanyagokkal együtt a sejtfallal határolt sejtekben található. Ha nem figyelünk a hűtési körülményekre, a friss zöldség és gyümölcs gyorsan fonnyadni kezd, a hűtőszekrényben is. Az AEG hűtői megőrzik a zöldségek és gyümölcsök frissességét.
A gyümölcsökben és zöldségekben rengeteg víz található, az ízanyagokkal együtt a víz a sajtfallal határolt sejtekben található. Ha a hőmérséklet nem elég alacsony, ezek a sejtfalak felrobbannak, így az íz és az állag elveszik. Némelyik zöldség és gyümölcs frissen tartásához alacsonyabb hőmérséklet szükséges, mint másokéhoz. Míg a zöld leveles és a gyökérzöldségek 0 °C-on őrzik meg optimális frissességüket, más fajtáknak elég a 2–5°C.
Nemcsak a roppanósság és az ízek megőrzésében kulcsfontosságú a megfelelő hűtéssel. A kidobott ételek mennyisége is csökkenthető az optimális tárolással. Az élelmiszer-pazarlás 61%-a megelőzhető lenne az élelmiszerek megfelelő tárolásával. A hűtő egyes polcainak hőmérséklete más és más lehet, ezért a megfelelő rekeszben történő tárolás drasztikus változást hozhat a kidobott ételek mennyiségében.