A vákuumfiókkal húst, halat, zöldséget, gyümölcsöt készíthetsz elő szuvidálásra és tárolásra, pácolásra. A pácolás az egyik legizgalmasabb ételkészítési technológia, mert fantasztikus, természetes ízek hozhatók ki a friss húsokból, halakból. Cikkünkben arról írunk, hogyan használjuk pácolásra az Electrolux vákuumozó fiókot.
A vákuumozott élelmiszerek tovább eltarthatók. A mélyhűtőben a vákuum megvédi az ízeket, ezért érdemes vákuumtacskóba téve lefagyasztani a friss zöldségeket, húsokat. A kenyér és a zsemle levákuumozva szobahőmérsékleten hosszú ideig friss marad. Ha a sajtot, fűszereket vagy szalámit kisebb porciókba rendezzük, mindig friss hozzávalókat használhatunk. A puha sajt vákuumozva jelentősen hosszabb ideig marad frissen hűtőszekrényben. Egy adag főtt étel vákuumtasakban kényelmesen felmelegíthető mikrohullámú sütőben.
És mi a helyzet a pácolással?
Ha intenzív ízű húst vagy halat szeretnél, érdemes pácolást követően levákuumozni az előkészített ételt vákuumozó fiókkal. A vákuum hatására a pác íze felerősödik, mivel az aromák nem oxidálódnak. A fűszerek így közvetlenül és koncentráltan járják át az élelmiszert.
Az
Electrolux KBV4X vákuumozó fiók LED- vezérlőpaneljén 4 fokozatú vákuumszint állítási lehetőséget találunk. A fekete-rozsdamentes kivitelű készülék 59,5 cm széles, 53 cm mély, 14 cm magas. A hegesztési időt is külön, 4 fokozatban beállíthatjuk. A vákuumozó fiók csatlakoztatható külső vákuumedénnyel is (nem tartozék). A vákuumozható tárolóedények ideálisak nyomásra érzékeny élelmiszerekhez, zöldségekhez, fűszerekhez. A vákuumozó fiókban egyszerűen csatlakoztatni kell egy adaptert a tárolóedényhez és a vákuumozási folyamat során a levegőt kiszívja az edényből a vákuum.