Az
AEG vákuumoló fiók a prémium felszereltségű konyhák fontos készüléke, nemcsak szuvidoláshoz. A vákuumozás meghosszabbítja az ételek eltarthatóságát, mivel megakadályozza az oxidációt és a baktériumok, penészgombák szaporodását.
A vákuumozó fiók vákuumot hoz létre, így az élelmiszereket levegőtől elzárt környezetben tárolhatjuk, éppen ezért otthoni konyhákban, főleg sous vide főzéshez vagy hosszabb távú tároláshoz ajánljuk. A vákuumozó zacskóba tett ételekről, így húsokról, zöldségekről, gyümölcsökről a gép eltávolítja a levegőt, majd lezárja azt.
Tökéletesen használható pácoláshoz, marináláshoz és szuvidolás esetén is. Pácoláskor gyorsabban jutnak be az ízek a pácléből, mivel a vákuum hatására a pác mélyebben hatol az élelmiszer rostjaiba. A vákuum alatt az ízesítők gyorsabban hatnak az ételre, így órák helyett percek is elegendőek lehetnek. A fentieken túl akkor is számíthatunk a vákuumoló fiókra, ha a friss élelmiszert szeretnénk még tovább frissen tartani. Hús, hal, zöldség vagy gyümölcs frissességét tovább megőrzi vákuumolást követően, fagyasztás nélkül is.
Az
AEG KDK911423M vákuumozó fiók 540 mm szélességgel, 139 mm magassággal és 510 mm mélységgel rendelkező készülék, mely a szokványos, 60 cm szélességű konyhaszekrénybe építhető be. A LED-vezérlőpaneljén a 4 fokozatú vákuumszint beállítás és a szintén 4 fokozatú hegesztési idő beállítás is könnyedén változtatható.
Markabolt.hu Tipp: Vákuumtasakban jól porciózhatók lesznek a húsok, a halak és zöldségek is. Ha a fagyasztóban tárolnál hosszabb távon élelmiszert, alapanyagokat, érdemes fagyasztás előtt vákuumozni az élelmiszereket. Így kisebb helyet foglalnak a csomagok a mélyhűtőben, ráadásul fagyási égés sem keletkezik, sokkal szebben fog megfagyni az étel.