Illatos citromfű és menta az esti koktélhoz? Bazsalikom és kakukkfű az olasz ételekhez? Egy csokor petrezselyem és lestyán a vasárnapi marhahúsleveshez? Friss fűszernövényekkel minden étel ízesebb, finomabb lesz.
A friss fűszernövények gyorsan elfonnyadnak, ha a konyhapulton felejtjük azokat. Sokáig frissen tarthatjuk a zöld fűszereket, ha egy pohár vízben (vagy egy kisebb befőttesüvegben) a hűtőbe tesszük. Így frissességüket több nap elteltével is változatlanul élvezhetjük. Szinte minden zöld fűszernövény szereti a hűtő hideg, párás levegőjét, kivéve a bazsalikom. A mediterrán konyha elmaradhatatlan fűszernövénye ugyanis barnulással reagál a hidegre, így a hűtőbe semmiképpen ne tegyük. A maradék bazsalikomból viszont nagyon gyorsan és könnyedén szaporíthatunk további növényeket. Ehhez egy szép véghajtást, két levéllel és egy 2-3 cm-es szárral tegyünk vízbe. Pár nap alatt el fog indulni a gyökerezés, és növényünk elkezdi a fejlődést.
Az Electrolux
szabadonálló és
beépíthető hűtőszekrényeiben mindig megfelelő a páratartalom, hogy az ételek és fűszerek sokáig frissek maradjanak. A tágas és energiatakarékos kombi modelljeinkbe pedig nem csak a fűszerek, de akár az egész heti bevásárlás is könnyedén belefér.