Fügés pite gorgonzolával és dióval: 10 perc alatt összedobható, további 20 perc sütési idővel elkészíthető ez a csodás őszi sütemény. A sajtos-diós krém, a mézes füge, a rozmaring és a bors ízeivel: mennyei finomság lustálkodós szeptemberi hétvégére. Próbáld ki az ínycsiklandó ízbombát!
Hozzávalók
70 g dió + a tetejére néhány szem
150 g gorgonzola
½ teáskanál őrölt szerecsendió
¼ teáskanál őrölt bors
1 ág rozmaring
1 evőkanál méz
5-7 érett füge
1 ív leveles tészta
Elkészítés
A diót késes aprítóban (például az
Electrolux ESTM7300S kisgép segítségével) kissé összetörjük. Hozzáadjuk a gorgonzolát és krémesre aprítjuk. A leveles tésztát sütőlapra terítjük, tetszés szerinti méretre daraboljuk és a széleit villával lenyomkodjuk. Rákenjük a gorgonzolás krémet, majd fűszerezzük: szerecsendiót reszelünk rá, megszórjuk egy kevés frissen őrölt borssal és kissé összevágott rozmaring levelekkel.
A fügéket negyedeljük és elrendezzük a diós krémmel megkent tésztán. Meglocsoljuk mézzel. Végül a tészta végeit megkenjük kissé felvert tojással és megszúrkáljuk, hogy ne emelkedjen fel sütés közben. Előmelegített, hőlégkeveréseses Electrolux sütőben, a középső polcszinten 20 percig sütjük a pitét. Amikor pirosra sült, kivesszük a sütőből, hagyjuk langyosra hűlni és fogyasztás előtt megszórjuk egy kevés durvára vágott dióval.
A hagyományos sütőprogramoknál a forró levegő süti készre az ételeket. Így van, ami már kiszárad, mire rendesen átsül. Ha egy kis gőzt is adunk a forró levegőhöz, sokkal finomabbak és gusztábbak is lesznek az ételek. A leveles tészták, kelt tészták, piskóták, felfújtak készítéséhez ezért a multifunkciós
Electrolux EOA3454AOX beépíthető PlusSteam sütő kiváló választás.