A répatorta koratavasszal igazi vitaminbomba. Azoknak is bátran ajánljuk, akik nem lelkesednek a sárgarépa ízéért, ebben a nagyon könnyedén elkészíthető süteményben ugyanis a dió, a narancs és a citrom finom aromája dominál.
Hozzávalók
4 tojás
20 dkg cukor
2 dl olaj
30 dkg liszt
15 dkg darált dió
45 dkg répa
1 csomag sütőpor 1 narancs héja
1 citrom héja
fél citrom leve
Elkészítés
A megtisztított répát vastagabb reszelővel lereszeljük. A diót aprítógépbe tesszük, és pár másodperc alatt durvára daráljuk. A négy tojást egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a 20 dkg kristálycukrot, és az egészet egy Electrolux robotgép segítségével habosra keverjük. A cukros tojáshoz hozzáadjuk a lisztet, a darált dió 2/3-át, a reszelt sárgarépát és egy csomag sütőport is. Hozzáöntjük az olajat, majd belereszeljük egy kezeletlen narancs és egy citrom héját, végül a fél citrom levét is hozzáöntjük.
A tésztát alaposan összedolgozzuk, és egy kivajazott, a maradék darált dióval megszórt tortaformába öntjük. A PlusSteam funkciós sütőbe vizet töltünk, és a gőzölős funkcióval 160 fokon készre sütjük a répatortát. Hagyjuk kihűlni, majd szeletekre vágva tálaljuk is.
Az
Electrolux EOA5654AOX beépíthető sütő PlusSteam, azaz hozzáadott gőz funkció található. A sütés folyamán forró gőz képződik a sütőtérben, így a sültek sokkal szebbek lesznek. A répatorta külseje fényes, ropogós kérget kap, belül a tészta azonban megőrzi lágyságát. Tökéletes átsül, mégsem szárad ki!
Ebben a beépíthető sütőben extra nagy ventilátor található. Az UltraFanPlus rendszernek köszönhetően minden fogás egyenletesen átsül. A speciális pizza funkcióval pedig ropogós pizzát készíthetsz. Mivel az ajtóüvegek teljesen kiszedhetőek, könnyen megtisztíthatóak mindkét oldalukon.
Márkabolt.hu Tipp: az
Electrolux EOA5654AOX beépíthető sütő PlusSteam funkciójának köszönhetően nemcsak répatorta lesz tökéletes. Házi kenyér, piskóta, felfújtak, piték, kelt tészták is sokkal szebbek és magasabbak lesznek, mintha hagyományos sütőben, hozzáadott gőz nélkül készültek volna.