A glutént kerülő, vagy gluténmentes étrendet követőknek sem kell nélkülözniük az olasz konyha legjellegzetesebb fogását, a pizzát.
Hozzávalók
Tészta alap
35 dkg tehéntúró
8 dkg zabkorpa
1 fej vöröshagyma
1 db tojás
1 tk. só
4 ek. reszelt parmezán
1 gerezd fokhagyma
1 tk. szárított oregánó
bors
olívaolaj
Pizza feltét
1 nagy mozzarella
rukkola
dió
6 szem füge, szeletelve
1,5 dl paradicsomszósz
méz
Elkészítés
A hagymát és a fokhagymát az olívaolajon üvegesre pároljuk. A túrót egy tálba tesszük, majd villával alaposan áttörjük. Hozzáadjuk a zabkorpát és a tojást. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a reszelt parmezánt, oregánót, majd alaposan összedolgozzuk. Egy tepsit kibélelünk egy sütőpapírral, vékonyan megkenjük olívaolajjal, majd ráegyengetjük a tésztát. Előmelegített gőzsütőben 180 fokos gőzprogramon (25% gőz) 15 perc alatt elősütjük. Az
Electrolux EOB7S31X beépíthető sütőben választhatsz többféle páratartalmú gőzprogram közül. A túró -zabkorpa alap pizzához az alacsony páratartalmú gőzprogram illik.
Amikor megsült a tészta, rátesszük a feltétet. Az elősütött tésztát megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a szeletelt mozzarellát, a rukkolát, a szeletelt fügét és a durvára vágott diót. Ezután visszatesszük a sütőbe és 220 fokos gőzprogramon (25% gőz) 10 perc alatt készre sütjük. Tálaláskor csorgassunk rá mézet!