Konyhavarázs

Konyhavarázs cikkei

Fakanállal a tiszta főzőlapért

Konyhavarázs

Kifutott a forró víz vagy tej, mert egy pillanatra elfordultál a tűzhelytől? Csupán egy fakanál kell ahhoz, hogy ez többször ne forduljon elő! Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhelytakarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni.

  tovább ›

A tökéletes szuflé

Konyhavarázs

A szuflé (magyarul felfújt) lelke a levegő. A francia eredetű szuflé (soufflé) – vagyis felfújt – tipikus vendégváró finomság, amelyet néhány hozzávalóból elkészíthetünk. Az alapja  tojássárgájával kikevert massza, amelyet kemény habbá vert fehérjével lazítunk.

  tovább ›

Spenótos szuflé edami sajttal

Konyhavarázs

Egy igazán könnyed zöldséges ételre vágysz? Próbáld ki a spenótos szuflét, amely lágyságát fenséges edami sajtnak köszönheti. Electrolux sütővel a kényes szuflé sem fog rajtad kifogni! tovább ›

Húsvéti quiche sonkával és tormával

Konyhavarázs

A quiche omlós tészta alapú, feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. francia konyha hagyományos étele, de szinte az egész világon ismerik és szeretik. Nem véletlenül: előre elkészíthető, melegen és hidegen is fogyasztható. tovább ›

Kincsek a hűtőből: torma

Konyhavarázs

A torma a húsvéti sonka elmaradhatatlan kiegészítője, ismert magyar gyógy-,  és fűszernövény.  Aki már egyszer is kipróbálta a frissen reszelt torma fantasztikusan gazdag ízét, mindig tartani fog készenlétben a hűtőjében egy hámozatlan gyökeret. tovább ›

Cantuccini (biscotti) recept

Konyhavarázs

A biscottit  Toscanában cantuccini-nek nevezik. Ez egy olasz aszalt gyümölcsös keksz, ami imádnivaló kiegészítője lehet egy  délutáni teázásnak vagy egy borozgatós estének. Mutatjuk a receptjét! tovább ›

Frittata: egy megunhatatlan egytálétel

Konyhavarázs

A frittatát könnyebb elkészíteni, mint gondolnád. Ezt az olasz tojásételt összerakhatod reggelire, lehet belőle gyors ebéd vagy meghitt vacsora:  annyiféle változata van, hogy biztos megtalálod a Te kedvencedet is!  tovább ›

Kincsek a hűtőből: fokhagyma

Konyhavarázs

A fokhagymát egyiptomi papirusztekercsek, bibliai történetek, görög orvosok feljegyzései is megörökítik.  Szobahőmérsékleten hamar hajtani, ráncosodni kezd, ezért hűvös helyen kell tartani. Nincs kamrád? Így tárold a hűtőben! tovább ›

A legjobb bólé receptek

Konyhavarázs

Bár bólét bármilyen szeszből és gyümölcsből összemixelhetsz, most bemutatjuk a három kedvencünket. Íme, itt a márkabolt.hu kedvenc bólé receptjei: meggy bólé, narancs bólé, mojito bólé -Te melyiket próbálod ki? tovább ›

Szilveszteri gasztrotipp: készíts bólét!

Konyhavarázs

Mi nem hiányozhat egy szilveszteri buliból? Virsli, pezsgő és természetesen bólé. A bólé gyümölcs, szeszes ital és cukor felhasználásával készített hűtött ital. Biztos lehetsz benne, hogy idén sem hagyhatod ki, így a legjobb, ha Te készíted el. Kis időráfordítás, nagy siker! tovább ›