Fakanállal a tiszta főzőlapértKonyhavarázs
Kifutott a forró víz vagy tej, mert egy pillanatra elfordultál a tűzhelytől? Csupán egy fakanál kell ahhoz, hogy ez többször ne forduljon elő! Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhelytakarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni.
tovább › |
A tökéletes szufléKonyhavarázs
A szuflé (magyarul felfújt) lelke a levegő. A francia eredetű szuflé (soufflé) – vagyis felfújt – tipikus vendégváró finomság, amelyet néhány hozzávalóból elkészíthetünk. Az alapja tojássárgájával kikevert massza, amelyet kemény habbá vert fehérjével lazítunk.
tovább › |
Spenótos szuflé edami sajttalKonyhavarázs
Egy igazán könnyed zöldséges ételre vágysz? Próbáld ki a spenótos szuflét, amely lágyságát fenséges edami sajtnak köszönheti. Electrolux sütővel a kényes szuflé sem fog rajtad kifogni! tovább ›
|
Húsvéti quiche sonkával és tormávalKonyhavarázs
A quiche omlós tészta alapú, feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. francia konyha hagyományos étele, de szinte az egész világon ismerik és szeretik. Nem véletlenül: előre elkészíthető, melegen és hidegen is fogyasztható. tovább ›
|
Kincsek a hűtőből: tormaKonyhavarázs
A torma a húsvéti sonka elmaradhatatlan kiegészítője, ismert magyar gyógy-, és fűszernövény. Aki már egyszer is kipróbálta a frissen reszelt torma fantasztikusan gazdag ízét, mindig tartani fog készenlétben a hűtőjében egy hámozatlan gyökeret. tovább ›
|
Cantuccini (biscotti) receptKonyhavarázs
A biscottit Toscanában cantuccini-nek nevezik. Ez egy olasz aszalt gyümölcsös keksz, ami imádnivaló kiegészítője lehet egy délutáni teázásnak vagy egy borozgatós estének. Mutatjuk a receptjét! tovább ›
|
Frittata: egy megunhatatlan egytálételKonyhavarázs
A frittatát könnyebb elkészíteni, mint gondolnád. Ezt az olasz tojásételt összerakhatod reggelire, lehet belőle gyors ebéd vagy meghitt vacsora: annyiféle változata van, hogy biztos megtalálod a Te kedvencedet is! tovább ›
|
Kincsek a hűtőből: fokhagymaKonyhavarázs
A fokhagymát egyiptomi papirusztekercsek, bibliai történetek, görög orvosok feljegyzései is megörökítik. Szobahőmérsékleten hamar hajtani, ráncosodni kezd, ezért hűvös helyen kell tartani. Nincs kamrád? Így tárold a hűtőben! tovább ›
|
A legjobb bólé receptekKonyhavarázs
Bár bólét bármilyen szeszből és gyümölcsből összemixelhetsz, most bemutatjuk a három kedvencünket. Íme, itt a márkabolt.hu kedvenc bólé receptjei: meggy bólé, narancs bólé, mojito bólé -Te melyiket próbálod ki? tovább ›
|
Szilveszteri gasztrotipp: készíts bólét!Konyhavarázs
Mi nem hiányozhat egy szilveszteri buliból? Virsli, pezsgő és természetesen bólé. A bólé gyümölcs, szeszes ital és cukor felhasználásával készített hűtött ital. Biztos lehetsz benne, hogy idén sem hagyhatod ki, így a legjobb, ha Te készíted el. Kis időráfordítás, nagy siker! tovább ›
|