Itt az eperszezon!Konyhavarázs
Turmixolva, tortadísznek, pezsgővel és tejszínhabbal, vagy csak magában: itt az eper! Miért a legjobb választás az eper? Rendkívül ízletes, egészséges, alacsony kalóriatartalmú gyümölcs. tovább ›
|
Virágcsokor tartósítás könnyedénÖtletek, javaslatok, tanácsok
Minden Édesanya repesve várja az Anyák napját. A csodálatos bokréták tartós virulásának titkos varázstippjével és Fazekas Anna versével kívánunk jó egészséget minden Édesanyának! tovább ›
|
Húsvéti locsolóversekÖtletek, javaslatok, tanácsok
A húsvéti locsolkodás a magyar néphagyomány évszázados része. Néhány kevéssé ismert, szép népi locsolóverssel, és egy válaszverssel köszöntjük olvasóinkat húsvét alkalmából! tovább ›
|
Fakanállal a tiszta főzőlapértKonyhavarázs
Kifutott a forró víz vagy tej, mert egy pillanatra elfordultál a tűzhelytől? Csupán egy fakanál kell ahhoz, hogy ez többször ne forduljon elő! Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhelytakarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni.
tovább › |
3 hasznos tipp penész elenMosómasa
Dohos szagú a mosógépből kikerülő vizes ruha? A mosógép ajtajánál, a mosószeradagoló nyílása körül kis fekete vagy zöldes foltok láthatóak? Ezek bizony a penészedés jelei. Hogyan kerülheted el a mosógép penészesedését? Cikkünkből megtudhatod! tovább ›
|
A tökéletes szufléKonyhavarázs
A szuflé (magyarul felfújt) lelke a levegő. A francia eredetű szuflé (soufflé) – vagyis felfújt – tipikus vendégváró finomság, amelyet néhány hozzávalóból elkészíthetünk. Az alapja tojássárgájával kikevert massza, amelyet kemény habbá vert fehérjével lazítunk.
tovább › |
Spenótos szuflé edami sajttalKonyhavarázs
Egy igazán könnyed zöldséges ételre vágysz? Próbáld ki a spenótos szuflét, amely lágyságát fenséges edami sajtnak köszönheti. Electrolux sütővel a kényes szuflé sem fog rajtad kifogni! tovább ›
|
Húsvéti quiche sonkával és tormávalKonyhavarázs
A quiche omlós tészta alapú, feltéttel megpakolt, tejszínes tojással összesütött lepény. francia konyha hagyományos étele, de szinte az egész világon ismerik és szeretik. Nem véletlenül: előre elkészíthető, melegen és hidegen is fogyasztható. tovább ›
|
Kincsek a hűtőből: tormaKonyhavarázs
A torma a húsvéti sonka elmaradhatatlan kiegészítője, ismert magyar gyógy-, és fűszernövény. Aki már egyszer is kipróbálta a frissen reszelt torma fantasztikusan gazdag ízét, mindig tartani fog készenlétben a hűtőjében egy hámozatlan gyökeret. tovább ›
|
Mikrótisztítás citrommalÖtletek, javaslatok, tanácsok
Ki szeret mikrót takarítani? Aki nem, most nagyon figyeljen, mert egy fél citrom segítségével a paprikás zsírpöttyöket, a szétfröccsent főzeléket, a kifutott tejet is könnyedén eltávolíthatjuk a mikró faláról vagy éppen oldaláról. Vegyszermentesen, sikálás nélkül. tovább ›
|