Konyhavarázs

Konyhavarázs cikkei

Húsvéti kalácskoszorú tojással

Konyhavarázs

Ez az illatos, mandulás húsvéti kalács akkor lesz igazán finom, ha egy kissé párás a forró levegő a sütőtérben. Így a tészta szépen megkel, laza lesz, és nem szárad ki.  tovább ›

Szuvidolt húsvéti sonka tojássalátával és kapros túróval

Konyhavarázs

Minden ízében a húsvéti ünnepi asztalra való étel a szuvid sonka tojássalátával és kapros túróval, megszínezve pár falat friss, üde zöldségekből készült salátával. Egyszerűen tökéletes!  tovább ›

Kókuszos cheesecake karamellizált ananásszal

Konyhavarázs

Ha egy igazán felejthetetlen, különleges tortát készítenél, akkor mindenképpen próbáld ki a kókuszos cheesecake receptjét. Ez a változat a klasszikus sajttortát karamellizált ananásszal és kókusszal teszi emlékezetessé.  tovább ›

Így tartsd jó karban mikrohullámú sütődet erőfeszítés nélkül

Konyhavarázs

Karbantartási és tisztítási tippeket gyűjtöttünk össze, hogy a lehető legkönnyebb legyen a mikro használata.  tovább ›

Turmixok különleges hozzávalókkal

Konyhavarázs

Lehet zöld vagy piros, gyümölcsös vagy zöldséges, édes vagy sós! Reggelire egy egészséges és vitamindús turmix olyan, akár egy elixír! Kezdjed el a napod teli energiával, vidáman és feltöltődve! Mutatunk néhány turmixot, mely garantáltan feltölt energiával.  tovább ›

Kelbimbó saláta chorizo chips-szel

Konyhavarázs

Amikor a sok nehéz ünnepi fogás után valami könnyű és egészséges étellel szeretnénk kényeztetni magunkat, ideje a piacról hozni egy zacskónyi kelbimbót. A kelbimbót sokféleképpen elkészíthetjük. Arra azonban minden alkalommal figyeljünk, hogy maradjon üde zöld és roppanós.  tovább ›

Francia piritós recept indukciós főzőlapon

Konyhavarázs

A francia piritós igazi ünnepi reggelihez illő fogás. Első említése a 4. századi Rómában, Apicius szakácskönyvében lelhető fel. Az alapötlet rendkívül egyszerű: a száraz kenyeret tejben és tojásban megáztatjuk, majd olajban vagy vajban kisütjük. Ismerős valahonnan? Igen, ez a bundáskenyér!  tovább ›

Pite kacsaraguval töltve gőzsütőben

Konyhavarázs

Az angolok tradícionális étele a pite (pie). Velünk ellentétben, nem desszertként, hanem főételként eszik a pitét, hiszen többnyire húsos zöldségraguval töltik meg a vajas tésztát. Electrolux gőzsütőben aranybarmára sül a ropogós tészta.  tovább ›

Narancsos mézeskalácstorta gőzsütőben sütve

Konyhavarázs

Electrolux konyhagépeiddel könnyen elkészül ez a fenséges és mutatós torta is. Az Assistent robotgéppel tökéletesen sima tésztát keverhetsz, indukciós főzőlapon pedig akár gőzfürdő nélkül felolvaszthatod hozzá a csokoládét, végül gőzsütőben sül szép magasra a kuglóftészta.  tovább ›

Sertés rilette indukciós főzőlapon

Konyhavarázs

Most egy igazi téli finomság, a sertés rilette receptjét osztjuk meg, mely karamellizált hagymával készül. A recept kidolgozója szigorúan azoknak ajánlja, akik nem diétáznak.  tovább ›